“streets of praha: from dusk 'til absinth”
Copyright Slideshow - http://slideshow.webblog.se/

“streets of praha: death”Vi bestämde oss en dag för att åka på en liten field trip till Kostnice Sedlec Ossuary, även kallad "the bone church". Delmålet för dagen var att lyckas köpa tågbiljetter, då det verkade - och visade sig vara - ganska krångligt. Väl framme på stationen skulle man först och främst hitta biljettkassan. Tur som var hade receptionisten på vårat hotell skrivit en lapp med var vi ville åka och vilken typ av biljett vi ville ha, för tanten i biljettluckan kunde inte ett ord engelska. När det var löst var det dags att hitta perrongen (lättare sagt än gjort) med bara 5 minuter kvar till tåget gick! Vi kom med iallafall, och åkte tåget i 45 minuter till en ödslig station mitt ute i ingenstans. Därifrån var det ungefär 10 minuters promenad till kyrkan.

Kyrkan är känd för att ha otroliga dekorationer (däribland en enorm ljuskrona) av mänskliga skelettdelar. Efter pesten på 1300-talet skapades massgravar, och vid senare tillfälle blev dessa uppgrävda. Nuvarande arrangemang är dock skapta först 1870. Kyrkan innehåller skelettdelar från 40.000 människor.

Fascinerande!
Copyright Slideshow - http://slideshow.webblog.se/

“streets of praha: daytime”Jag och Andreas åkte på en liten semester till Prag! Vi tyckte båda väldigt mycket om staden och spenderade fem dagar med att promenera, äta choklad och ost, titta på konst, skratta och dricka öl.


Copyright Slideshow - http://slideshow.webblog.se/

“recap: mjäla”See you all from time to time
Isn't it so strange
How far away we all are now
Am I the only one who remembers that summer?
Oh, I remember
Everyday each time the place was saved
The music that we made
The wind has carried all of that away


[Mad Season ~ Long Gone Day]Copyright Slideshow - http://slideshow.webblog.se/

“take a deep breath”Rökelse: YogaCopyright Slideshow - http://slideshow.webblog.se/

“FXCamera: Polandroid”Till min Xperia X10 finns en app man kan ladda ner; FXCamera. Det är ett kameraeffektverktyg som automatiskt ställer in bilderna att se ut som exempelvis polaroidfoton. Jag som inte har en polaroidkamera (men älskar utseendet på sådana bilder) är givetvis mycket glad över denna app! Visst, det är inte "the real deal", men ganska snyggt ändå tycker jag.

Copyright Slideshow - http://slideshow.webblog.se/


“skogskyrkogården”Idag bestämde jag mig för att gå en kvällspromenad på Skogskyrkogården. Jag hade aldrig varit där tidigare utan bara åkt förbi med tunnelbanan. Eftersom det varit så fint väder hela dagen tyckte jag att det verkade vara ett alldeles ypperligt tillfälle att ta med kameran och fånga lite höstfärger i solnedgången!


Copyright Slideshow - http://slideshow.webblog.se/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...