“the world through pink glasses”Detta ovanligt färgglada inlägg skulle jag vilja dedikera till min pojkvän Andreas - för att han är den som stöttar mig mest av alla och den som uppmuntrar mig att fota. Tack för att du finns! <3


Copyright Slideshow - http://slideshow.webblog.se/

“familjesammankomst”Jag glömde helt bort att lägga upp några bilder från när min kära mor fyllde år! Det var även första gången de flesta av oss fick träffa nytillskottet Alexander! Han föddes två dagar tidigare än beräknat, och här på bilderna var han två veckor gammal.


Copyright Slideshow - http://slideshow.webblog.se/

“sverige"demokraterna".”Jag hade inte tänkt
att den här bloggen skulle vara en plats för speciellt mycket text. Mitt mål var, och är fortfarande, att huvudsakligen fokusera på bilder och bildserier i olika former och eventuellt ha en kortare text som sammanfattar eller förklarar bilderna. Under rådande politiska omständigheter har jag dock beslutat att skapa ett inlägg med bara text, som en protest mot det som hänt det senaste dygnet.

Ingen har missat att Sverigedemokraterna nu är ett riksdagsparti. Jag känner mig personligen illa berörd av detta, och tycker att det är ett enormt bakslag för Sverige och svensk politik. Jag har läst om Sverigedemokraternas åsikter på deras hemsida och konstaterar med min fulla personliga övertygelse att de har starka främlingsfientliga tendenser. Är jag vanligtvis politiskt aktiv? Nej. Varför bryr jag mig så mycket helt plötsligt?

Jag ska säga som det är - jag insåg inte allvaret innan det var för sent. Jag har alltid sett SD som ett avlägset hot som jag aldrig riktigt på allvar trodde skulle få någon större genomslagskraft. Men nu sitter vi här - med ett parti som är emot jämställdhet, som anser bland annat att definitionen av bra föräldrar innebär en man och en kvinna, att andra kulturer är ett hot mot Sverige - i riksdagen. Även om det skulle vara så, vilket jag verkligen hoppas, att Alliansen lyckas fiska sympati från rödgrönt håll i omröstningar så är själva tillåtandet av ett rasistiskt och dömande parti in i riksdagen ett enormt misslyckande. Det är kränkande för Sverige och för alla som tror på människors lika värde oavsett etnicitet, sexualitet, kön, ålder, inkomst, skostorlek - vad det än må vara, samt förutsätter människors lika behandling trots eventuella betydelselösa skillnader.

Tycker man att SD har bra eller delvis bra åsikter kanske man inte tänkt/läst igenom deras bisarra lista på krav ordentligt. Visst, dom värnar om äldre. Visst, dom vill ha hårdare straff för våldtäkt, osv. Men vilket parti är för våldtäkt? Bara för att SD har åsikter som kan tänkas sunda så betyder det inte att dom inte är rasister. De är snarare något välpolerade för att nå ut till en större målgrupp, utanför den lilla klick som tidigare utgjort deras väljarbas. SD skulle inte kommit in i riksdagen om de hade behållt sin gamla approach, eller sin gamla symbol lånad från den engelska nazistorganisationen National Front; en flammande flagga i en knuten näve med texten ”Sverigedemokraterna – för ett svenskt Sverige”. Denna symbol byttes ut mot nuvarande blåsippan först 2006. Det tycker jag är skrämmande.

Jag vet att många håller med (såväl som inte håller med) mig om detta, och säga vad man vill om hurvida SD är eller har varit rasister eller inte. Jag vet iallafall att jag uppfattar deras politik som kränkande, främlingsfientlig, orättvis och extremt omogen baserat på vad de vill säga och på sättet de säger det. Att partiet är grundat av människor med kopplingar till olika nazistiska och rasistiska organisationer är heller inget jag anser vara till deras fördel när det gäller trovärdighet. Dessutom tycker jag att det är väldigt magstarkt av ett parti med ett solklart vi-och-dom-tänk att påstå att de vill jobba för integration.

Jag hoppas att fenomenet Sverigedemokraterna i riksdagen blir en engångsföreteelse, och en kort sådan. Med tanke på hur många människor som tagit illa vid sig och protesterat verkar det som att motståndet mot SD kan öka. Min förhoppning är att de andra partierna kan fortsätta med sin plan - att överbrygga blockgränserna och samarbeta med varandra för att förhindra att rasister får påverka svensk politik. Inga utsatta grupper - varken invandrare, unga, arbetslösa, homosexuella, handikappade, vilka som helst - ska behöva lida för att en grupp bakåtsträvande sydsvenskar med skygglappar som tycker att Sverige vore ett bättre land om vi alla var gjorda i fabrik fått maktvittring. Sverige behöver respekt och kärlek, inte hat och fördomar.

~ Calypso


“steyning”Steyning är en väldigt liten, väldigt gammal spökstad i västra Sussex, och blev ett av våra utflyktsmål under resan. Vi hade förhoppningar om att staden skulle vara en gömd pittoresk pärla - och även om det absolut inte var fult, så levde besöket tyvärr inte upp till våra förväntningar. Med enbart en och annan pensionär och någon öppen dagligvaruhandel kändes staden väldigt livlös och tråkig, och väldigt långt ifrån de fantastiska byggnader och gulliga små caféer vi hade tänkt oss. Att man kunde gå en grundlig tur genom stadens enda museum på en halvtimme talade inte heller till dess fördel, såväl som att en kraftig regnskur kan ha påverkat vårat tålamod något :).


Copyright Slideshow - http://slideshow.webblog.se/

“brighton & the pier”Den sista större staden vi stannade i efter London och Bristol var Brighton, en om sommaren mycket populär turiststad vid kusten. Brighton är bland annat känt för sin gayvänlighet och sin kulturella atmosfär; lite som ett Europeiskt San Fancisco.
En av Brightons många turistattraktioner är Brighton Pier, en lång pir full med bergochdalbanor, restauranger, kasinon, gatustånd och karuseller. Det är på och runt piren bilderna nedan är tagna.
Copyright Slideshow - http://slideshow.webblog.se

“clevedon & bristol vol II”Nästa punkt på våran utflyktslista blev den lilla viktorianska staden Clevedon i norra Somerset. Clevedon består i princip av bostadshus, lite småbutiker och piren på bilderna (Clevedon Pier). Man kunde inte direkt göra nåt på piren utan man betalade (för skötsel osv) och gick mest ut och tittade på konstruktionen.
Tillbaka i Bristol igen blev det lite häng på hotellrummet (10e våningen, trevlig utsikt!) innan man begav sig ut för att studera Bristols många och minst sagt påtagliga kontraster. Gamla vackra stenbyggnader blandas friskt med rivningsobjekt från 70-talet (vilka är mer lika varandra än man kan tro på grund av den grå-beiga fasadfärgen) och sopcontainrar. I det stora hela en väldigt mysig stad :).

Copyright Slideshow - http://slideshow.webblog.se

“cider farms”En annan utflykt vi gjorde var till två olika ciderfarmar; Perry's Farmhouse Cider och Sheppy's Farmhouse Cider i Somerset. Gratis smakprovning ingick givetvis :). Här är blandade bilder från båda farmarna.


Copyright Slideshow - http://slideshow.webblog.se

“bath & bristol vol I”Lite bilder från en dagstipp vi gjorde till den pittoreska lilla romarstaden Bath, följt av lite bilder på Clifton Suspension Bridge i Bristol.

Copyright Slideshow - http://slideshow.webblog.se

“london vol III; museum”Bilderna är tagna på Victoria & Albert museum i London.


Copyright Slideshow - http://slideshow.webblog.se

“london vol II; cemetary”Lite bilder
från Brompton Cemetary i London, en av de största och finaste kyrkogårdarna i England. Sherlock Holmes (2009) spelades bland annat in här!

Copyright Slideshow - http://slideshow.webblog.se

“calais/london; vol I”"Vi sååååg på varann..."
Nu är jag hemma från resan igen och här kommer lite bilder från först Calais precis innan tåget över till Dover, och sedan ett par från London!

Copyright Slideshow - http://slideshow.webblog.se

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...